Nystart, LCHF och recept på bröd

HEJ!

För ungefär 3 år sedan gjorde jag en jättestor viktresa. Jag hade gått upp till 116 kilo med första barnet som föddes i slutet av 2005. I början av 2006 kände jag mig som en äcklig flodhäst och började räkna kalorier. I Slutet av året vägde jag 80 kilo och blev gravid igen. När den graviditeten var avslutad vägde jag 98 kilo. Jag började ta tag i det igen, återigen med kaloriräknande och i december 2008 vägde jag 69 kilo. Det höll i ungefär ett halvår när jag plötsligt vägde 74 kilo igen. Sedan dess har jag pendlat mellan 75 och 89 fram tills nu. Det var ett skitbra sätt att räkna kalorer men jag är så trött på det. Man är konstant hungrig och oftast så frossar man skit på kvällen för att man har ätit för lite under dagen. en period testade jag LCHF för att det var så många som talade gott om den. Jag testade men gjorde helt fel. Jag mådde konstant dåligt även om jag gick ner i vikt. Nu testar jag igen, lite mer påläst, det har trots allt gått några år. I skrivande stund har jag testat i 4 dagar och jag mår SÅ JÄVLA BRA. Den här plufsiga känslan som jag jämt har när jag äter dåligt är som bortblåst. Samma med den ständiga förkylningskänslan. Dessutom har jag gått ner från 86,7 till 84,9 på de dagarna. Jag vet att det i första hand är glukos från levern och vätska i kroppen men ändå! Det är så det börjar!

Jag hatar att jag aldrig hittar rätt men jag hoppas att jag har gjort det nu. Det går ju att leva såhär och man är mätt. Jag har till och med lyckats åstadkomma brödliknanade bröd men knappt några kolhydrater :-) Två olika dessutom :-)



Det första är scones som verkligen är supergoda, nästan godare än vanliga om jag ska vara ärlig... Man gör såhär:

Ingredienser:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak

4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche

Gör så här
Ugn 200 grader

Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.
Klicka ut runda bullar på en bakplåt, fixa till kanterna lite.
Baka i mitten av ugnen till de blivit gyllene.

Receptet är från  lchfrecept.com

Det andra är ett jätteenkelt bröd, jag fick receptet av en släkting men har modifierat det lite:

Ingredienser:
250 gram creme fraishe 34%
3 ägg
1 dl riven gräddost
1 dl skalat sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk



Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda i ägg, creme fraishe och ost
Bred ut smeten på bakplåt med bakplåtspapper, ganska tunnt,
(nästan hela plåten skall täckas)

Grädda i 225 grader i 15 min.

Låt svalna och skär i rutor.

Båda bröden äter man sedan med bregott och något schysst pålägg.

Det här fixar ju jag :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Vem är jag?


Namn: Ditt namn
Ålder: Din ålder
Civilstatus: Singel?
Bor: Din stad
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
 Annonser