Shiny happy people...

Jag har precis stängt böckerna. Nu ska jag hoppa in i duschen, dricka en stor kopp thé, klä på mig, åka in  till stan, köpa med mig sushi, gå hem till Jennie, åke med henne och LindaB till frisören, få ordning på mitt hår, åka hem och byta om, åka tillbaka till Jennie, umgås med en massa mysiga människor, äta thaimat, spela spel, åka hem ( hur vet jag inte för det ska toksnöa) sova hela natten och hur länge jag vill på morgonen för barnen är hos sin farmor och farfar. Vilken lyxdag.



Ha en bra dag?

Jag vet jag är sjukt effektiv idag. Jag tömde nyss kameran och kom på att jag hade fotat det här misserabla brevet:

Jag har sökt några jobb i Laholms kommun. Inte för att jag är jättesugen på att jobba där men det är ändå inom pendlingsavstånd så det är lika bra. Det här är det andra brevet jag får av dem och jag blev lika irriterad den här gången. Inte nog med att det innehåller den underbara frasen "Tjänsten är tillsatt av annan sökande" men de har även mage att sätta en stämpel med en glad blomma som säger "Ha en bra dag" på kuvertet. Tror de att man mår bättre av det? "Ok, jag fick inte jobbet men de önskar mig åtminstone en bra dag. Hurra"

Jaga broccolin

Tilly hatar att borsta tänderna och varje kväll har varit en blandning av diskussion, frustration, kamp och ibland tvångsborstning bara för att hon ska få det gjort. Så för några veckor sedan så såg min man på "The Doctors" där Kelly (den blonda i Beverly Hills, jag vet inte vad hon heter på riktigt) berättade om ett knep som hon använde på sina barn. Han testade det på våra barn och de hade tyckt det var så sjukt kul att de hade borstat tänderna tre gånger var innan de gick och la sig. Det går till typ såhär:

Man tar en grej, helst något som tål vatten, typ en duplobit eller något. Sedan tar man den i ena handen och sveper över andra så att barnet tror att man tar den (ni vet sådär som man gör när man trollar bort saker). Sedan låtsas man att man kastar in saken i barnets mun och att man måste jaga den med tandborsten " Oj, nu sprang den upp, hoppsan nu sprang den över till andra sidan osv" Sedan ber man barnet spotta ut den men då kommer den ju såklart inte. Då ber man att få titta i munnen igen och utbrister att " Oj, den sitter visst fast, vi måste borsta lite noggrannare där bak så vi får loss den". Sedan säger man att man är färdig och ber barnet spotta. Samtidigt som barnet spottar så kastar man grejen (som man har haft i andra handen hela tiden) över axeln på barnet så den åker ut i handfatet. Barnet jublar och vill borsta tänderna igen. Skitbra knep och så fort det nämns tandborstning här hemma så slåss ungarna om vem som ska få borsta tänderna först ;-)

I alla fall, det roliga i den här historien är att min man inte hittade något lämpligt att använda så han dök ner i barnens påse med plastmat, sånt som de leker med i sitt plastkök. Det första han får tag i är en broccolikvist.

Så efter någon vecka så försvann broccolin. Inte mig emot eftersom broccoli kändes lite ofräscht i sammanhanget. Jag tog istället en duploblomma och det funkade hur bra som helst det med :-) Så idag så kommer Tilly ut från toaletten, helt överlycklig - och ropar " Jag hitta bockoli!!!" Då hade hon hittat den i en burk i badrumsskåpet. Så när vi skulle borta tänderna idag så ville hon hellre ha broccolin än den fräscha blomman. Ursprungsgrjen liksom. jaja, vi får fortsätta att jaga broccolin då.


Sickos

Maken och Tilly har sovit två omgångar idag. De vaknade efter andra omgången vid 16.30... Gissa vem som ska få sitta upp med Tilly ikväll för att hon vägrar somna *muahaha*. Jag mår sämre och sämre, känner mer och mer av den där surrande känslan jag brukar få i huvudet när det är dags att blir sjuk. Samma känsla har jag på tungspetsen. Det börjar kännas i halsen när jag sväljer också. Lia verkar okej igen förutom att hon hostar sådär rossligt och slemmigt. Tilly har feber och så rinner det ur hennes ena öra dessutom klagar hon på att det gör ont i andra örat också så hon fick alvedon för ett tag sedan. Vi får se hur det blir, jag hoppas att det bara är en liten förkylning, det vore som sagt inte så himla konstigt med tanke på hur länge vi har varit friska ;-)

Förresten

Vi är alltså hemma och sjuka allihopa idag. Det är därför vi är hemma klockan 13.30 en måndag.

Potatis med sirap (!!!)

Jag och min man har så fruktansvärt olika matsmak. Jag är en såndär som skulle kunna leva på typ pesto, avokado, mozzarella, oliver, soltorkade tomater, fetaost, kaffeglass osv. Alla nyss nämnda saker hatar min man. Han gillar typ husmanskost, kebabpizza, hawaipizza, ketchup och jordnötssås. Allt utom möjligtvis husmanskost har jag väldigt svårt för. Mat med uppenbar sockersmak går så bort (ananas och banan är jättegott men i en gryta eller på en pizza blir det vidrigt). Som det där vänneravsnittet när rachel råkar göra ett recept från en kokbok där två sidor har blivit hopklistrade och hon gör en tårta med köttfärsbotten. Det måste vara så Flygande Jacob blev till. Kyckling, bacon, grädde, jordnötter och ris är gott. Varför ska man hälla i bananer i det?!

Jag höll nyss på att göra stekt potatis. För mig är stekt potatis lite krispig och kryddad med salt och peppar, möjligtvis någon allraoundkrydda också. Så jag står där i godan ro och rör runt i potatisen. Sedan går jag in i sovrummet för att sänka ljudet på programmet Lia tittar på. När jag kommer ut i köket igen så står min kära man och häller sirap i potatisen - Hallå?! Sirap?! På potatisen? Som att bre marmelad på en skinkmacka typ. För mig är det skitkonstigt. Precis lika konstigt som att han har ketchup i köttfärssåsen men ingen oregano (!!!). Och båda två tycker att vi gör världens godaste köttfärssås. Jag har försökt att sluta argumentera om det här för det slutar alltid med att jag anklagas för att inte våga prova nya saker och att alla restauranger har socker i maten. Potatis med sirap... Jaja, nu är det färdigt.


15 års musik

Jag försöker göra en lista på låtar som påminner mig om de senaste 15 åren. Såhär långt har jag kommit hittills. Den får ligga här ett tag så ska jag göra den komplett så fort jag kan. Nu måste jag åka till skolan och ha projektledning till 19 ikväll, hipp hurra...

1994 Komedi - Tuk tuk rally
1995 Ain´t it fun - Guns n Roses
1996 Man in the meadow - Duff, Karma Police -  Radiohead
1997 Light my fire - The doors, Plateau - Nirvana/Meat puppets
1998
1999 Attitude - Guns n Roses/Misfits
2000 Northern star - Hole, Goo - Sonic Youth
2001 Feelgood hit of the summer - Queens of the stonehenge, Sober - TOOL
2002 Yours to keep - Teddybears STHLM, Violet - Hole
2003 I got you babe - Lucky Dube
2004 You are my angel - Kalle Bah
2005 Seattlehead - Loaded
2006
2007
2008
2009 Seasons in the sun - Nirvana, Viva la vida Coldplay, Paradise city - Guns n Roses

BONUS


http://www.youtube.com/watch?v=hglVqACd1C8

Hejdå hormon

Blogg.se har strulat så jag kom inte in förrän nu. Har dock inget intressant att säga... Igår tog jag ut min hormonspiral och satte in en kopparspiral istället. Så får vi se om det är hormonet som bråkar med min hjärna eller om jag måste göra något annat åt det.

Jag vill ha sommar och sol. Jag vill ha energi. Och vet ni, jag är så jävla less på skolan. Projektledning är så tråkigt att jag får lite ont i magen när jag ska dit. Missade en föreläsning pga av en annan föreläsning (på min sektion) och nu ska jag göra en uppgift som jag inte ens förstår. Jag vill plugga men inte på sektionen för ekonomi och teknik, det är så jävla tråkigt där. Nu vill jag har ett jobb istället. Eller bara plugga på sektionen för hälsa och samhälle där jag hör hemma.

We spend our money on guitars, write songs about our broken hearts



Den här låten gör mig faktiskt glad. Jag tänker på år 97/98/99/00 ungefär, när jag och alla jag umgicks med var övertygade om att vi skulle bli rockstjärnor allihopa. Alla var så sjukt bra och alla peppade varandra. Jag var övertygad om att jag var nästa Courtney Love fast jag spelade bas. Nu i efterhand är jag glad att jag inte har någons demos kvar. Jag låter det stanna vid att vi var skitbra just då ;-) Vissa gick det bra för, det är några som är med i stora band idag och det är skitkul. De lever det livet som vi levde då. På riktigt. Den här låter kommer jag dock alltid att känna mig glad över. Wannadies var det första bandet som jag såg live på KB förresten :-) Alltså utan mamma ;-) Jag tror jag var 14 år då.

Texten kan ni få också. sådär töntigt ärlig.

We spend our money on guitars
Write songs about our broken hearts
We're Shit City stars
And when we don't, we're still aware
That we're pop revolutionaires
Aren't we cool?

Some say we pretend we live in a dreamworld,
We don't think so
Rule No 1 - pretend it's fun

OK now

Chances are we might be stars, and live forever
Chances are we might be stars, beloved forever
Chances are we might be stars, and shine until....
We fall down

We know the faces one should know
We know the places where to go
We're on the radio
We never stop, we carry on
Pretending life is like a song
Arent we cool?

Some say we pretend we live in a dream world,
We don't think so
Rule No 10 - just try again

OK now

Chances are we might be stars, and live forever
Chances are we might be stars, beloved forever
Chances are we might be stars, and shine until....
We fall down

2,5 timme kvar

Jag är så matt i kroppen att jag skulle kunna somna ståendes. Försöker städa och möblera om för att hålla mig vaken men det vara väller fram nya saker så nu ser det nästan värre ut när jag började. Mutade barnen med dinkelskorpor och barnprogram så jag kunde ställa (ja precis -ställa - det ligger grejer över stolen) mig här och andas.

Idag hatar jag facebook. Det går så bra för alla och jag vill så gärna unna dem det men jag orkar inte. Varför får inte jag några jobb? Varför har inte jag lust att gå till skolan? Varför är inte jag glad att det är helg?

2,5 timme tills det är dags att lägga barnen. 2,5 timme tills maken åker till en kompis. 2,5 timme tills jag kan sätta mig ner och banka huvudet i väggen. Typ.

Linda Prinskorv

Råkade av en slump klicka mig in i den här damens blogg.




För att slippa att hon googlar sig själv och hamnar här så lämnar vi namnet utanför. De flesta lär ju ändå veta vem hon är. Det intressanta här är dock:

1: Varför slutar man inte spruta in restylane när det har gått för långt?

2: Om det nu ser ut som att man har en prinskorv under överläppen, varför väntar man inte tills det har lagt sig innan man putar med läpparna och lägger ut bilden på sin blogg?

Ser hon inte att det ser jättetokigt ut? Är det som med tattueringar? När man väl har börjat så är det svårt att sluta? I så fall ska jag aldrig börja.

Elfte budordet: Ge för fan rätt färg på glaset till din fyraåring.

Kom nyss hem efter ett inte så planerat lekplatsbesök i en halvmeter snö. Det slutade med att Lias kompis var plaskblöt om tårna, Tilly låg och grät i snön och ville hem, jag var blöt om byxorna (hade inga termobyxor eftersom jag inte var beredd att vara ute) och Lia var vansinnig för att alla andra ville gå hem. När vi kom hem fick jag kämpa en halvtimme för att Tilly inte skulle somna och mitt i det ville Lia ha havremjölk ( hon tål alltså vanlig men hon ville hellre ha havremjölk) så jag gav henne det - ett oranget glas - ve och FASA! Hon blev helt vansinnig för att hon inte fick det i ett lila glas som är hennes favorit. Det slutade med att jag hällde ut havremjölken och så blev hon vansinnig för det. Under tiden så somnade såklart Tilly. Nu har jag fått liv i henne igen och nu sitter de och käkar varsin morot i soffan medan jag läser på ett forum. Det var en kille som hade tagit på sig lite för många uppgifter utanför skolan och nu undrade han hur han skulle prioritera. Ett riktigt smart-ass kommer in i tråden och vräker ur sig följande:

"Satsa på skolan, det tjänar du på i längden. Thrust me!!!"
Thrust? Är det bara jag som inte skulle lita på den här killen?

Förresten, egentligen är det där med färg på glaset det tolfte budordet. Elfte är att man inte ska ta med sin man till Ullared.

And I'm sitting here wearing the weight of the world on my shoulders.


Nopp!

Tilly fick en docka av grannen igår. En pojkdocka med snopp. Hon är så fascinerad! Det första hon sa när hon såg den var : Han har nopp!!! Följt av världens leende.

 

Idag bär hon runt på den hela tiden, då och då stannar hon upp leken och börjar skratta: Hahaha, han har nopp :-D

Fan vilken tur att hon fick en docka med snopp, då kanske fascinationen hinner lägga sig tills hon börjar skolan.


Myself and I, we've got some straightenin' out to do.

Lia är helt vansinnig för att det är inte är sommar. Igår när vi gick hem från dagis så tittade hon på mig och frågade om det någonsin ska bli sommar igen. Jag sa att jag lovar att det kommer bli sommar igen. Jag längtar också efter sommaren nu. Jag vet att man inte ska gnälla på snön sålänge det inte är tö men faaan vad trött jag börjar bli på overaller/mössor/borttapopade vantar/ullstrumpor/stövlar nu. Jag vill hoppa i min skateskor och gå ut. Det enda som gör att jag inte längtar till sommaren är att jag inte har en aning om vad jag ska göra då. Tänk om det går så långt att jag måste jobba på krogen. 3,5 års högskoleplugg för att servera öl till dryga turister. Det är bra det. Hemska tanke.

Igår och i förrgår var tuffa dagar. Men tack vare två av de bästa i mitt liv tror jag att jag fick en knuff i rätt riktning. Nu ska jag ta tag i det.

I need some shelter of my own protection. To be with myself and center. Clarity, peace, serenity
I hope you know, I hope you know. That this has nothing to do with you.
It's personal, myself and I, We've got some straightenin' out to do.


Förresten så är det nog klart med volontärarbete för mig nu. Det kommer säkert bli intressant, utvecklande och säkert jättetufft med. Men jag ser fram emot det :-)

Vem är jag?


Namn: Ditt namn
Ålder: Din ålder
Civilstatus: Singel?
Bor: Din stad
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
 Annonser