Hundra miljarder kalorier.

Igår "glömde" jag förresten bort hur man räknar kalorier.



Smörstekta kantareller på fullkornsmackor med creme bonjour vitlök. Och så ost på. Hundra miljarder kalorier minst. Kanske det godaste som finns. Men hade jag haft bulimi så hade jag nog spytt upp dem efteråt för lite ångest fick jag.

Mobbad

Idag köpte jag en onepiece. Jag har sneglat på en länge för det är så himla kallt i vårt hus och jag tycker att det ser så jäkla mysigt ut att glida runt i en onepiece - hemma kan jag kanske tillägga. Att gå ut i en onepiece är ungefär lika white trash som att gå ut i foppatofflor. Eller att röka under fläkten eller ha Ed Hardy-kläder (det kan bli ett helt annat inlägg en annan gång ;-) ). En rosa blev det, för det var den enda färg som fanns kvar.

Min man fattade såklart inte mysigheten i min onepiece utan börjar skratta och säger att jag ser ut som en gris. Barnen kommer in i sovrummet och undrar vad som händer.

Min man: "Lia och Tilly, vilket djur ser mamma ut som?"

Lia (utan att tveka över huvud taget): "En elefant!"

Va fan! :-o

"Hit it"

Den här videon har cirkulerat på facebook i några månader nu och alla är helt jävla uppspelta. Alltså, det är ju coolt. Som fan. Och det är svårt att inte bli berörd på något sätt. Men är det bara jag som INTE hade velat gifta mig med en kille som kommer på idén? Jag tycker att det känns jävligt osmakligt. Speciellt när han själv börjar dansa "I got one more thing for you. Hit it".

Helvetes jävla skitjobb.

Jag är HELT off. Jag har ett stort problem på mitt jobb. Tyvärr är det så jävla känsligt att jag inte kan skriva exakt vad det handlar om men jag önskar att hela världen kunde få veta hur det verkligen går till. Tyvärr kommer det alltid att vara såhär och det finns ingenting man kan göra åt det. Det är alltså inte vi som gör något fel utan anhöriga till våra kunder som ställer helt orimliga krav. Får de inte som de vill så byter de leverantör och hotar med att svartmåla oss inför alla de känner. Typ så. Och deras krav är egentligen inte olagliga men vi skulle se väldigt oseriösa ut om vi gjorde som de sa. Och den här skiten är jag verksamhetschef för så det ligger liksom lite på mig. Och vi är ju beroende av kunder för att fortsätta. Äh, det är inte kul just nu. Tur att det är HELG. Jag ska ta med mig barnen till Malmö och passa mina syskon för mamma ska ut och svira. Det kommer bli skitjobbigt, jag får panik av en massa barn men det är bara en dag och ska ska försöka muta dem. Nu ska jag svara på 18 frågor till en grej på jobbet, sedan ska jag dammsuga och gå hem!

4-årskontroll.

Ja just det, 4-årskontrollen. Inga konstigheter, Tilly sopade banan med alla tester så hon är godkänd. Följer sin kurva men ligger lite under på både vikt och längd så hon är min lilla mini. 101 cm och 15,5 kilo :-) Streckgubbe fixade hon dösnyggt i reggeafärger (inget blod som storasyster) och bra syn och tal. Nu är det bara hörseltest kvar om två veckor. Lyckas hon med det så vet jag inte om jag ska bli glad eller knäckt för det är ju bra om hon hör bra. Men om hon gör det så är det ju mig det är fel på för då säger jag bara ointressanta saker ;-)
Jag vill ha stickade Uggs. Bara så ni vet.

Jag måste gå in i html för att göra radbrytning, vad handlar det om?!

Kyckling och fänkålsgryta

Den där skitgoda fiskgrytan med fänkål, igår gjorde jag den fast med kyckling ( och utan grädde). Funkar. Ser inte så gott ut kanske men är sjukt gott. Och en stor portion är inte många kalorier för det är typ bara kyckling, tomat, fänkål, lök och vatten. Och krydddor/vitlök.
Bland mina länkar finns en väldigt fin tjej som går igenom en stor resa just nu. För snart en månad sedan gjorde hon en Gastric Bypassoperation och har redan gått ner ca 15 kilo! Ikväll ska jag hem till en annan väldigt fin tjej som går igenom samma operation nästa vecka. Jag ska hjälpa henne att starta en egen blogg så man kan få följa hennes resa med. Så jäkla spännande att följa och så jäkla coolt att de vågar ta tag i sig själva sådär.

Verkligen viktigt

Det här var ju verkligen jätteviktigt. Verkligen precis lika viktigt som det här. Bra att de fokuserar på de verkligen stora problemen i samhället. Verkligen.
Hur DUM måste man inte vara för att ens dra så dumma slutsater? Någon normal som ens har tänkt tanken? Nä, tänkte väl det.

Bye bye mintgrön.

Nu är det mintgröna borta från min blogg, istället får ni stå ut med att bli hypnotiserade med lila.
Idag slog jag upp min almenacka när jag kom till jobbet. Tydligen ska Tilly på 4-årskontroll klockan tre idag. Vad synd, då måste ju jag sluta 13.30 för att hinna. GUD vad tråkigt att gå så tidigt från jobbet. Det ska bli skitkul med 4-årskontroll, jag minns fortfarande Lias (Här står om den)... Med skräckblandad förtjusning. Och så har jag GLÖMT att öva streckgubbar :-o

Aldrig mera ägg.

Hej, jag skulle bara snabbt vilja säga: DÖD ÅT LCHF. Jag mådde så BRA men jag vill aldrig mer äta ägg, ost ( där ljög jag) eller bacon. Så trött jag blev på det. Nu gav vi upp båda två och nu räknar jag kalorier igen. Det vet jag ju funkar. Men min mage mådde riktigt bra utan kolhydrater eller om det kanske är gluten? Jag ska fortsätta att ta det lugnt med det.

Be yourself, everybody else is taken...

Det kom förresten en kille på arbetsintrevju idag. Anledningen till att vi tog in honom på intervju var för att han hade rätt utbildning, körkort och intressanta projekt i utbildningen, de följde liksom ett mönster och det är ovanligt - tyvärr!

I alla fall: Han hade sex pistols-t-shirt, mössa, långt hår, slitna jeans och piercing i näsan. Min första tanka var ju såklart HU -jävla-RRA!!! tills jag insåg att det här kommer inte våra uppdragsgivare bli sådär jättenöjda över (om de får reda på det) för piercingar är ganska förbjudet för just den här personalen. Sedan började fundera lite. Varför kommer man till en arbetsintervju på det sättet? Är det för att man inte bryr sig och egentligen skiter i om man får jobbet eller inte? Eller är det för att man så stenhårt vill vara sig själv och köra på sin egen stil? Och tycker att det är så mycket viktigare än vad en arbetsgivare säger, så man liksom bara kör sin grej och hoppas att någon tar en för man är tillslut? Är det alternativ nummer två så är jag så sjukt imponerad för det är precis den där arbetsgivaren som jag vill vara. Som låter alla vara sig själva och köra sin stil.

Men. Så facebookade jag killen. Alltså. Fan, jag kan inte anställa honom. VARFÖR har personer som söker jobb öppna loggar?!

Matmissbrukare bigtime.

Men vad FAN. Stället jag räknar ut gram på räknade fel?! Deet är inte 2,8 g kolhydrater/95 g champinjoner. Det är FEM KOMMA ÅTTA. Tre gram fel. Det kom jag på efter att jaghade ätit 70 gram hallon, 65 gram creme fraiche och en ostpannkaka. Helt meningslös mat men jag var hungrig/sugen ( vet fan inte skillnaden). Blev så deppig att jag hade pajat allt nu så jag orkade bara räkna ihop kolhydraterna och jag klarar mig PRECIS. 19, 8 g på hela dagen. Resten vill jag inte tänka på men jag tror att det höll sig ganska lugnt ändå. Men fan vad onödigt med det där sista ändå. Jag är så skadad. På riktigt, helt skadad.


Jag börjar fatta det här tror jag...

Middag

 

Blandfärs 200 g

Paprika 35 g

Champinjoner 95 g

Parmesan 10 g

Creme fraiche 35 g

paprikakrydda, svartpeppar, vitlök, salt och oregano.

 

Summa: 5,4 kolhydrater, 44,7 protein, 43,8 fett, 598 kcal.



Sammanlagt hittills:
11,3 kolhydrater, 75,1 gprotein, 101,9 g fett, 1255,3 kcal.

Kolla, nu börjar det ju likna något... Skulle bli lite bättre på att äta protein bara men jag tror att det kanske är lika bra att jag fördelar det såhär. Ungefär alltså.

Hittills

Jag förtsätter att väga och räkna. Tydligen så fungerar detför nu går det neråt igen. 83, 7 kg. Ingenting att skryta med men det är i alla fall bättre än att det går upp!


Frukost

LCHF-scones: 2,6 g kolhydrater, 5,2 g protein, 12,9 g fett, 146 kcal.

20 g creme bonjour soltorkad tomat: 0,8 g kolhydrater, 0,7 g protein, 5,5 g fett, 54 kcal.

10 g Vispgrädde (mmmh!): 0,3 kolhydrater, 0,2 g protein, 4 g fett, 37,5 kcal.

 

Summa: 3,7 kolhydrater, 6,1 protein, 22,4 fett, 237,5 kcal.

 

Lunch

10 g mellanmjölk: 0,5 kolhydrater, 0,2 g fett, 0,4 g protein, 4,5 kcal.

180 g ägg: 18,5 g fett, 22,7 protein, 253,8 kcal

50 g creme fraiche: 1,7 kolhydrat, 17 g fett, 1,2 protein, 161,5 kcal.

 

Summa: 2,2 kolhydrater, 35,7 fett, 24,3 protein, 419,8 kcal.

 

Sammanlagt hittills: 5,9 kolhydrater, 30,4 protein, 58,1 protein, 657,3 kcal


Jag hjärta latte...

Det är vispgräddens fel ju. Som jag har i kaffet. Jag hade kunnat äta mycket mer grönsaker och sås till maten om jag hade lärt mig dricka kaffet svart. 

Latte alltså, ska jag behöva släppa min sista last? Kan man få börja snusa eller något? :)

Mat då.

Got mat!

Champinjoner 125 gram.
Brieost 40 gram
prosciutto 15 gram
vitlök 2 gram
olivolja 2 gram
Oliver 10 gram

paprikapulver, salt, peppar.

Kolhydrater: 5,2
Fett: 20,2 g
Protein: 13,9 g
Kcal: 260,1

Sammanlagt:
kolhydrater 13,8 g
fett 99,8 g
protein 62 g
kcal 1574,5


Hm, plötsligt stämmer det ju med 80-80-20. Hade jag ätit lite mindre fett så hade det blivit mindre kalorier... Men det stämmer ju fortfarande inte med grundregeln i lchf, störst procent fett, helst 75-80%. Kan jag ha missuppfattat så fatalt?!

Arbetsintervjuer...

Idag har vi arbetsintervjuer på mitt jobb, vi behöver anställa nya timvikarier. Jag är verkligen en helt världelös verksamhetschef, jag vill ju anställa alla! "Stackars dig, klart du ska ha jobb!". Men så kan man inte göra. Hon som var här nyss var så nervös så hon höll på att börja gråta. Men hon hade inte någon utbildning och det måste man tyvärr ha, inte våra krav, våra uppdragsgivares krav.
Tur att hon som är verksamhetsansvarig är stenhård och inte har en massa känslor annars hade vi väl haft 40 nya anställda vid det här laget.

Jag är petig men jag får inte ihop det.

Jag fortsätter att vara petig...

Lunch
25g vispgrädde i kaffet
0,8 g kolhydrater
10 g fett
0,5 g protein
93,8 kcal

Biffar av kyckling och ägg
5,7 g  fett
30,6 protein
529 kcal
Creme fraiche
1,7 g kolhydrater
17 g fett
1,2 g protein
161,5 kcal
Avokado
2,2 g kolhydrater
7,7 g fett
1 g protein
84 kcal

Sammanlagt lunch:
Kolhydrater 4,7 g
fett 40,4 g
protein 33,3 g
kcal 868,3

Sammanlagt idag hittills:
kolhydrater 8,6 g
fett 79,6 g
protein 48,1 g
kcal 1314,4
Det stämmer ju fan inte! Jag får fortsätta att läsa på för enligt kostdoktorn så ska 80-80-20 innebära att man äter ca 1200 kcal om dagen och jag är redan över det trots att jag har massor av protein kvar samt mer än hälften av kolhydraterna. Dessutom går det inte ihop med att man ska äta 5% kolhydrater, 75% fett och 20% protein om dagen. Jag är helt klart förvirrad. Läser vidare här.

80-80-20

Nu tänker jag klura ut vad jag gör fel så jag tänker vara sådär störigt petig ett tag bara för att ta reda på det och hur jag egentligen äter. Har googlat vidare och hittat ett tips till. 80 gram fett, 80 gram protein och 20 gram kolhydrater om dagen ska vara ett stenhårt tips. Det ska vara helt ok kalorinivå med.


Frukost:

LCHF-Scones: 2,3 g kolhydrater, 5,2 g protein, 12,9 g fett och 146 kalorier.
Mozzarella 50 gram: 0,7g kolhydrater, 9 gram protein, 9 gram fett och 140 kalorier.
Ekologiskt bregott: 0 g kolhydrater, 0 g protein, 5,3 gram fett och 47,6 kalorier
Kaffe med vispgrädde: 0,9 g kolhydrater, 0,6 g protein, 12 g fett och 112,5 kalorier. Observera att jag tog mindre grädde idag ;-)

Kolhydrater: 3,9
Protein: 14,8
Fett: 39,2
Kalorier: 446,1

Kom ihåg mig då...

Fick en sån ångestupplevelse idag. En föredetta vän (kan dra den historien när jag inte är jättekissnödig och borde gå och lägga mig) träffade min man idag och sa att hon tog bort mig från facebook för att jag la ut hela mitt liv där och hon pallar inte se det för att hon inte får vara en del av det.

Vadå "lägger ut hela mitt liv på facebook?!" Jag vill inte vara den som lägger ut hela mitt liv på facebook. Jag fick sån god lust att ta bort hela min sida med en gång. Jag har inte alls tänkt så. Jag samlar inte på vänner så de vänner jag har är personer jag känner. Jag lägger upp mycket bilder, det skulle jag inte gjort om jag inte kände alla jag är vän med. Men jag fick ändå en obehagskänsla. Är jag den där som folk snackar om och säger " Jag fattar inte att hon lägger ut hela sitt liv på facebook!?". Är det jag?!

Så jag var på väg ner för trappan för att stänga av min sida. När jag insåg att, om jag stänger av min facebooksida; Vem skulle komma ihåg mig då? Ångestattack för andra gången idag (tredje om man räknar viktångesten men den är liksom konstant). Allt man gör, i grupp, planeras på facebook. Skulle någon komma ihåg mig om jag inte fanns där då? Skulle någon verkligen lyfta luren och ringa mig? Jag blir nästan lite sugen på att testa.




Testing, testing...

Amen jag vet!

Såhär är det. För att gå ner med lchf (om man inte heter som jag då...) så ska man äta max 20 g kolhydrater om dagen. För att stå till och fortfarande äta lågkolhydratkost ska man äta max 100 gram om dagen. För att gå ner med kaloriräknande så ska jag äta 1300 kalorier om dagen. Men om jag då äter 1300 kalorier med max 100 kolhydrater om dagen så borde det bli skitbra!

Jag önskar att jag inte hade behövt bry mig. GUD vad jag önskar att jag bara kunde äta vad jag ville. Men det här är mina jävla gener och som min mamma sa idag, när jag ringde och var knäckt över allt, så har vi tyvärr detta i våra gener. Men vi har i alla fall inte en massa sjukdomar som Cancer och sånt i släkten. Och det ska man ju vara glad för.

Jag är så himla glad just nu. Gud vad jag är GLAD.

Men jag KAN om jag vill. Jag ville bara hitta ett sätt där jag inte behövde vara hungrig....



Kaffe utan grädde

Jag dricker kaffe kanske tre gånger om dagen. Varje gång har jag 50 gram vispgrädde i. Innan jag började med lchf hade jag mellanmjölk i. Att ha grädde i gör att jag får i mig 4,5 g kolhydrater alltså nästan en fjärdedel av vad jag får äta varje dag. Det kanske är dumt. Ska jag räkna kalorier är det 562 kcal - bara för vispgrädden, det är lite mindre än hälften av vad jag får äta på en dag total eftesom kalorier är kalorier, det finns i allt. kolhydrater finns inte i allt.

Det är ju lite det jag gillar med denna metoden. Även om jag har ätit min mängd kolhydrater idag så får jag ändå äta mer, bara det inte är kolhydrater i. Det innebär att jag aldrig är hungrig. Med kaloriräknande så är jag nästan jämt hungrig och det är inte kul.

Jämför man vispgrädde och mellanmjölk i kaffet så ser det ut såhär:



Man ser ju ganska snabbt att mitt kaffe är ett problem oavsett vilken metod jag använder. Det är inte så mycket kalorier i 150 gram mellanmjölk men till tre koppar kaffe går det tyvärr åt mer än 150 gram mjölk, jag hade troligtvis behövt trippla det. Och då vill jag inte ens tänka på hur mycket kolhydrater det skulle bli.

Kontentan är alltså att jag måste sluta med kaffe eller dricka det svart. Eller bara dricka en kopp om dagen.

Döda mig, snälla.

Vilken jävla SKÄMT

Jag är dömd att vara fet, det bara är så. Det här funkar ju inte och just nu känns det så jävla uppgivet. 83, 9 vägde jag i torsdag. Idag vägde jag 85,1 - VAD FAN?! Så nu har jag googlat sönder mig och nästan alla säger att man inte går upp i vikt av LCHF - "Det är omöjligt".  Uppenbarligen gäller det inte mig. Jag ska vara fet. Jag gör PRECIS som jag ska. Äter MAX 20 g kolhydrater om dagen.

Det finns en artikel där det står att man kan vara väldigt insulinresistent ( min mamma säger att vi är det) och att kroppen då omvandlar även protein till kolhydrater, om man äter för lite fett. Det är så jävla snedvridet. Men det kanske är sant.

Jag ska försöka äta mer fett helt enkelt. Och dra ner ytterligare på kolhydrater. Jag testar och ser hur bra jag mår av det annars så ger jag upp.

VÄRLDENS godaste fiskgryta

Detta är världens godaste fiskgryta. Lätt. Om man inte gör den enligt LCHF, tyvärr. Men med lite modifiering så är den inte långt ifrån samtidigt som den är LCHF-godkänd :-)

Receptet kommer från Middagsfrid som vi har haft i snart 2 år och verkligen rekommenderar! Bra miljötänk, mat utan en massa tillsatser och E-nummer och mycket ekologiskt. Lite mycket grönsaker för LCHF men barnen får äta upp det ;-)

 

Såhär är originalreceptet:

1. Ansa och skär 1 fänkål i 1 cm stora bitar. Skala och skär 3

morötter (ca 300 g) i 1⁄2 cm breda slantar. 2. Koka ris/gryn till 4 personer.

3. Smält 1 msk smör i en stor gryta, pressa i 3 vitlöksklyftor, tillsätt 2 msk tomatpuré och fräs fänkålen och morötterna på medelhög värme i ca 5 min.

4. Hacka 2 gula lökar (ca 200 g).Tillsätt löken i grytan och fräs i ytterligare 3 min.

5. Tillsätt 1 burk krossade tomater, 2 dl vatten, 1 dl vispgrädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 msk curry, 1 msk vitvinsvinäger, 11⁄2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka upp och låt puttra under lock i 7 min.

6. Tillsätt ca 600 g sejfilé i grytan. Sjud i 4 min. 7. Servera fiskgrytan med riset/grynen.

 

Såhär gör man grytan LCHF-godkänd:

1. Ansa och skär 1 fänkål i 1 cm stora bitar.

2. Smält 2 msk smör i en stor gryta, pressa i 3 vitlöksklyftor, tillsätt 2 msk tomatpuré och fräs fänkålen på medelhög värme i ca 5 min.

3. Hacka 1 gul lök (ca 100 g).Tillsätt löken i grytan och fräs i ytterligare 3 min.

4. Tillsätt en halv burk krossade tomater, 2 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 1 dl creme fraishe, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 msk curry, 1 msk vitvinsvinäger, 11⁄2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka upp och låt puttra under lock i 7 min.

5. Tillsätt ca 600 g sejfilé i grytan. Sjud i 4 min.

 

Fänkål är förövrigt helt klart LCHF-godkänt. Och GOTT!

 


Vem är jag?


Namn: Ditt namn
Ålder: Din ålder
Civilstatus: Singel?
Bor: Din stad
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
 Annonser